Menü Bezárás

Cégalapítás – bankba 8 napon belül befizetendő összeg nagysága – változó jogszabály

Előző posztunkban azzal foglalkoztunk, hogy a cégalapítás során házipénztárba lenyilatkozott összeget, a bejegyzéstől számított 8 napon belül a frissen nyitott pénzforgalmi számlára be kell fizetni.

Ezzel a szabályozással kapcsolatban évekig az a probléma élt, hogy amire a bankszámlanyitásra a cégalapítás és bejegyzés után sor került, már nem volt meg a saját tőkének az alapításkor lenyilatkozott része, konkrétan például már az ellenjegyző és eljáró ügyvéd is adott készpénzfizetési számlát a cégalapításról, a többi felmerülő költségről stb. nem is beszélve, így hogyan tudnák a tagok elhelyezni a bevállalt részt a pénzforgalmi számlára?

Ennek orvoslására született a közelmúltban egy jogszabály módosítás, konkrétan a 2006. évi V. törvény 30. §-ának 5. bekezdésének módosítása – mely 2018. július 1-től hatályos – amely a következő mondatrésszel bővült: „a pénzforgalmi számla megnyitásáig a cég működése során fel nem használt pénzbeli vagyoni hozzájárulás összegét” – magyarán azt az összeget kell befizetni a cégalapítás során lenyilatkozott összegből, amely értelemszerűen megmaradt a számlára történő befizetésig…

Központi irodánk, ahol fogadjuk ügyfeleinket: 1027 Budapest, Bem rakpart 50. I/1.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .