Előkészületek a cégalapításhoz

Előkészületek a cégalapításhoz

Előkészületek a cégalapításhoz

Az szinte minden tevékenységről elmondható, hogy mielőtt belefogunk készüljünk fel, járjunk utána néhány dolognak az adott témában.

Mostanra a cégalapítás folyamata egészen egyszerűvé és gyorssá vált, akár pár nap is elég hozzá, hogy minden el legyen intézve.

A folyamat szinte már csak néhány formanyomtatvány kitöltéséből áll, és már készen is vannak a jogi folyamatok.

Anyagi szempontból is jutányosabbá vált a cégalapítás, hiszen megszüntették a 100 ezer forintos illetéket, és így elindítani egy céget mindössze néhány 10 ezer forinttal meg lehet úszni.

Ebből is látható tehát, hogy a cégalapítás egy valóban egyszerű folyamattá vált, de persze az igazi kihívás csak ezt követően jön, vagyis a vállalkozás fenntartása.

Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy induló vállalkozóként minek érdemes utánajárni.

Tudjon meg többet a versenytársakról!

Sajnos gyakran megesik a kezdő vállalkozásoknál, hogy nem működnek túl hosszú ideig.

Az jó kezdet, ha van egy működő képes ötlet, de ha nincs mögé felépítve megfelelően a vállalkozás stratégiája, akkor előfordulhat, hogy egy nagyobb akadálynál elbukik a dolog.

Ilyen lehet például egy komolyabb konkurencia, akinek a vállalkozása erősebb lábakon áll.

Ez ellen úgy lehet a legjobban felkészülni, ha a cégalapítást megelőzően alaposan megvizsgáljuk a piaci szereplőket, és így lesz egy képünk arról, hogy mire lehet számítani.

Ez egy teljesen legális dolog, bár természetesen vannak határok, szabályok, amelyeket nem szabad áthágni, és persze vannak olyan információk a versenytársról, amelyekhez nem tudunk hozzáférni.

Napjainkban ritkaságnak számít, hogy egy cég teljesen egyedi termékkel, szolgáltatással jöjjön ki, ezért is fontos, hogy a versenytársak milyen hatással lehetnek a tevékenységünkre.

Ezalatt persze nem azt kell érteni, hogy el kell lopni a konkurens ötletét, de az mindenképp hasznos, ha egyáltalán tisztában vagyunk azzal, hogy ki, mit és hogyan csinál.

Piackutatásra és az erőforrások megismerésére is gondolni kell!

Piackutatásra és az erőforrások megismerésére is gondolni kell!

A cégalapítás előtt ahhoz, hogy lássuk az adott piaci szegmens opcióit érdemes piackutatást tartani, felmérni a konkurenciát.

Sok esetben az okozza egy cég bukását, hogy a cégalapítás előtt nem végzik el megfelelően a piackutatást, és ebből kifolyólag az üzleti terv sem feltétlenül fog úgy működni, ahogyan elterveztük.

Az egyik legfontosabb, hogy a kereslet-kínálat arányait is megvizsgáljuk, tehát mérjük fel a fogyasztói igényeket.

Az is nélkülözhetetlen, hogy pontosan ismerjük a saját erőforrásainkat, különös tekintettel az anyagi lehetőségeinket, valamint legyünk tisztában a kiadásainkkal, és így már megfelelően be lehet osztani az adott pénzmennyiséget.

Ezek mellett az is fontos, hogy az ötletünk minőségi kivitelezését megfelelő módon biztosítsuk, tehát álljanak rendelkezésre olyan kollégák is, akik szakmai segítséget tudnak nyújtani.

Segítünk a cégalapítás lépéseiben!

Ahogy említettük, a cégalapítás folyamata nem túl bonyolult, de még gördülékenyebbé teheti a procedúrát, ha tapasztalt szakemberekre bízza.

Mi segítünk Önnek az első lépéseknél, hogy igazán biztos alapokkal vágjon bele a cégalapításba!

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM