Az elektromos autókra adott max. 4 milliós támogatás feltételei…

A 2024 februári kezdettel életbe lépő támogatási program keretében a vállalatok számára nyújtott akár 4 millió forintos támogatás igénybevételének feltételei konkrétan és részletesen a következők:

  1. Új Elektromos Jármű Vásárlása: A támogatás kizárólag új, elektromos meghajtású járművek vásárlására vehető igénybe. Ez magában foglalja a teljesen elektromos személyautókat, kisteherautókat és egyéb elektromos járműkategóriákat, amelyek nem használnak fosszilis tüzelőanyagot.
  2. Környezetvédelmi Előírásoknak Való Megfelelés: A vásárolt járműnek meg kell felelnie a hatályos környezetvédelmi előírásoknak és szabványoknak, beleértve az emissziós normákat és energiahatékonysági kritériumokat.
  3. Szükséges Dokumentáció Benyújtása: A támogatás igényléséhez a vállalatoknak csatolniuk kell a járművásárlási szerződést, amely tartalmazza a jármű árát, műszaki adatait, és az eladó adatait. Ezenkívül szükséges lehet a jármű műszaki adatait és energiahatékonysági besorolását igazoló dokumentumok benyújtása is.
  4. Környezettudatos Üzemeltetés: A támogatás igénylőinek bizonyítaniuk kell, hogy vállalati tevékenységük összhangban áll a környezettudatos szemlélettel. Ez magában foglalhatja a vállalat környezetvédelmi irányelveit, fenntarthatósági jelentéseket, vagy egyéb dokumentációkat, amelyek alátámasztják a vállalat elkötelezettségét a környezeti fenntarthatóság iránt.
  5. Regisztráció és Nyilvántartás: A vállalatoknak regisztrálniuk kell a támogatási program keretében, és fenntartaniuk kell egy nyilvántartást a támogatott járművekről, beleértve a használatukat, karbantartásukat és az elektromos töltési infrastruktúrával kapcsolatos adatokat.
  6. Támogatás Mértéke és Kifizetése: A támogatás összege a vásárolt jármű típusától és műszaki adataitól függően változik, de nem haladhatja meg a 4 millió forintot járművenként. A támogatás kifizetése a szükséges dokumentációk benyújtása és azok elfogadása után történik.

A támogatási program részletes feltételei és a benyújtandó dokumentációk listája a programot kezelő hivatalos weboldalon érhető el. Fontos, hogy a vállalatok alaposan tájékozódjanak a részvételi feltételekről és a szükséges eljárásokról, hogy maximálisan kihasználhassák ezt a kivételes támogatási lehetőséget.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM