Tarol a Napenergia Plusz Program…

A Napenergia Plusz Program új szakasza rendkívüli érdeklődést váltott ki, mivel az első 24 órában több mint 17 ezer előregisztrációs kérelem érkezett, jelzi az Energiaügyi Minisztérium (EM). A program keretében családok 5 millió forintig terjedő támogatást nyerhetnek a zöldenergia termelésére és eltárolására alkalmas napelemes rendszerek telepítéséhez. Ez a kezdeményezés jelentős lépés a megújuló energiaforrások felé való elmozdulásban, és hozzájárul Magyarország energiafüggetlenségének erősítéséhez.

A 75 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Program célja, hogy ösztönözze a magánszemélyeket a megújuló energiaforrások használatára. A program nem csak a lakóingatlanok tulajdonosainak, hanem haszonélvezeti joggal vagy lízingszerződéssel rendelkezőknek is nyitott. A támogatások segítségével a családok napelemes és energiatároló rendszereket telepíthetnek, amelyekkel hosszú távon csökkenthetik energiafelhasználásukat és áramszámláikat. A beruházások köszönhetően a hazai napenergia kapacitások bővülhetnek, ezáltal a kormány klímavállalásainak teljesítése felé is lépünk.

A program első napján beérkezett több mint 17 ezer jelentkezés mutatja a lakosság körében megnövekedett tudatosságot és elkötelezettséget a környezetvédelmi célok iránt. A támogató 15 munkanapon belül dönt az előregisztrációk jóváhagyásáról, majd a pályázók kiválaszthatják a három lehetséges kivitelezőt. A támogatási kérelmek benyújtásának sorrendje határozza meg a források odaítélését.

A kivitelezők részére is nyitott a program, már közel 600 vállalkozás kapott jóváhagyást. Az EM kiemeli, hogy a zöldenergia alapvetően fontos a magyar gazdaság jövőjében. A tiszta technológiák alkalmazása hozzájárul a versenyképesség és az energiaszuverenitás erősítéséhez, valamint a gazdasági növekedés helyreállításához. A helyben termelt, környezetkímélő energia elősegíti a klímavállalások teljesítését és csökkenti az áramhálózatra nehezedő terheket.

Összességében a kormány célja, hogy Magyarország az otthonokban és az ipari létesítményekben is élen járjon a zöldenergia termelésében és tárolásában. Ennek érdekében indított lakossági és vállalati programok összesen 137 milliárd forinttal támogatják a magyar családok és cégek beruházásait, elősegítve ezzel a fenntartható és zöld jövő felépítését.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM