Vállalkozói hitel – ha pénzügyi segítségre van szükség!

Vállalkozói hitel – ha pénzügyi segítségre van szükség!

Vállalkozói hitel – ha pénzügyi segítségre van szükség!

Amikor egy cég odáig jut, hogy fejlesztésekbe, bővítésekbe fektetne, nem biztos, hogy minden esetben megvan hozzá a szükséges erőforrás.

Erre tud megoldást nyújtani a hitelfelvétel, azonban ehhez szükség van arra, hogy a cégvezető pontosan ismerje a hitelező intézmények feltételeit, hogy mi alapján történik a hitelbírálat a vállalkozásnál.

A hitelelbírálás folyamata a pénzintézetek által vállalt kockázat minimális szinten tartása végett szükséges.

A következő bekezdésekben megfogalmazott szempontok általánosságba véve igazak minden bankra, de természetesen a különböző pénzintézetek sajátosságai miatt lehetnek eltérések.

A vállalkozás anyagi helyzete

A hitel szempontjából az egyik legfontosabb kérdés a cégünk aktuális financiális állapota.

Többnyire alapvető elvárásnak mondható, hogy a hitelt felvevő vállalkozás minimum 1, de még jobb, ha 2 lezárt pénzügyi év beszámolóját tudja felmutatni, és ez elegendő lehet ahhoz, hogy a cég pénzügyi helyzete megbízhatónak tűnjön.

Természetesen érthető, ha felmerül a kérdés, hogy egy induló vállalkozás mit tehet, hiszen még nem rendelkezik semmilyen eredménnyel, bevétellel.

Ez nehezebbé teheti a hitelfelvételt, viszont ha a cég rendelkezik valamilyen fedezettel (pl. ingatlannal), akkor az könnyítheti a helyzetet.

Arra is számítani kell, hogy a vállalkozásunk pénzügyi tranzakcióit igazolni tudjuk, például számlákkal.

Lehetnek persze kizáró okok is, ami miatt a hitel felvétel eleve nem lehetséges; például köztartozás esetén fontos, hogy a hitel igénylés előtt rendezve legyen.

Ami még szintén megakadályozhatja a hitelkérelmet, ha felszámolási folyamat folyik az adott cég ellen, de ez persze valahol egyértelmű.

Ami mindent meghatároz: a vállalkozói hitel szerződés

Az egyik legfontosabb a hitelfelvételi folyamat során, hogy pontosan meg legyen határozva, hogy mi a célunk az igényelt összeggel, mert a későbbiekben már nem térhetünk el a szerződésben foglaltaktól.

Ha még nincs meghatározva a hitel pontos felhasználása, akkor ajánlott a szabad felhasználású hitelhez folyamodni, ami jóval rugalmasabb a későbbi felhasználás szempontjából.

Ebben az esetben igaz, hogy szabadabban lehet felhasználni a felvett összeget, de ettől függetlenül ilyenkor is érdemes minél jobban előre tervezni, hogy mire szeretnénk felhasználni a hitelt, hogy ésszerű legyen annak igénylése.

Az első lépés mindig a cégalapítás

Az első lépés mindig a cégalapítás

Egy vállalkozás működtetése komoly lépések sorozatából áll, amelyeket érdemes követni, ha szeretnénk biztosan és sikeresen vezetni azt.

Szükség van a megfelelő stratégia kialakítására a cég fejlődése érdekében, így csak ritka esetekben, és akkor is csak ésszerű összegű hitel felvételre lesz szükség.

Amivel viszont minden elkezdődik az egy jó ötlet, és persze maga a cégalapítás!

Érdemes már a cégalapítás során figyelni arra, hogy az alapvető dolgok körültekintően és precízen legyenek intézve.

Ezért érdemes a cégalapításhoz tartozó adminisztrációs feladatokat olyan szakemberekre bízni, akik napi szinten foglalkoznak ezzel a területtel.

Ha Ön is szeretné egy tapasztalt csapatra bízni a cégalapítással kapcsolatos adminisztratív teendőket, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM