Ismét itt van az új, induló vállalkozásokat max. 4.5 millió forinttal segítő program!

A munkahelyek védelme és a önfoglalkoztatás elősegítése érdekében a kormány júniustól 6 milliárd forintos kerettel, hazai forrásokból indítja el a Vállalkozó Start II. Programot. A program keretében az újonnan induló vállalkozások akár 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást is igénybe vehetnek.

Ez a támogatás lehetővé teszi az újonnan induló egyéni és mikrovállalkozások számára, hogy vissza nem térítendő támogatást igényeljenek kezdeti költségeik fedezésére és versenyképességük növelésére. A program segítségével több mint ezer új vállalkozás jöhet létre. Ez a pénzügyi támogatás kifejezetten az egyéni és mikrovállalkozásokat célozza meg, hogy segítsen fedezni kezdeti kiadásaikat és növelje versenyképességüket. A program több mint ezer új vállalkozás létrehozását tűzte ki célul.

A programra azok a magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik ígéretes ötletekkel rendelkeznek, és vállalkozóvá szeretnének válni Magyarország területén  és ezzel önfoglalkoztatóvá válnának. A belépési feltételeket teljesítő jelentkezők 90 órás vállalkozói képzésben és 6 órás konzultációban részesülnek. A képzést követően, részletesen kidolgozott üzleti tervük elfogadása után alapíthatják meg vállalkozásukat, és legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek kezdeti költségeikre.

A pályázók a támogatást bér jellegű kiadásaik fedezésére, versenyképességük növelését szolgáló beszerzésekre és szolgáltatások igénybevételére használhatják fel.  A programban résztvevő vállalkozóknak legalább 2 évig aktívan részt kell venniük vállalkozásaik napi működésében. Ezenkívül értékes lehetőséget kapnak arra, hogy kihasználják az OFA Nonprofit Kft. csapatának által nyújtott mentorálási szolgáltatást.

A programhoz kapcsolódó regisztrációs felület 2023. augusztus 1-jén indul, de már június 1-től lehet érdeklődni az OFA Nonprofit Kft. elérhetőségein a vs2@ofa.hu e-mail címen, valamint a 36-1/555-2900 telefonszám, 4-es menüpontján lehet.

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÁRCSÁZOM